adeeb Akustik


Click here for Myspace Layouts

Friday, April 29, 2011

apakah??

asslamualaikum


hye aku pelek lah dengan orang skarang nie.. sikit2 kes centa ke apa ke post kat fb apakah poyo gak aku tengok. kalau cikaru tu tak gak ape sanggat well biase lah kan.. tapi kalau laki tu buat karangan sal cinte2 nie ahhh.. poyo lah aku tngok mat bunger tul lah .. hahakz tapi kan kaum wanita nie kadang-kadang over gak aku tngok. ade stu ayat tu aku tngok lah dia kata aku dalam delima antara dua lelaki yang mana satu d pilih. lah apa lah ewh bende tu pow nak eboh2 kah wee?? aku rase tak payah lah nak bgi tau orang cam tu. so ape maksud nyerr nak post mcm tu??
rasa mcm dalam cite lah pulakan macam  . macam nak pilih suami jew nak pkai khawin.. tapi nak jadi kan BF jew.. tu pow belum tentu kekal smpai bila2.. ala cinta monyet ape lah sanggat... tapi kan aku tngok perempuan nie ada over skit aku tngok.. skit2. tak dapt jum post skit2  tak pdpat luch sama post klua lah muka potong moyok tu mcm nie " =( " apakah mcm tu.. memang lah tak kacau orang pow kan tapi kalau nak kata smthink to agak2 lah bai.. jangan smpe over sanggat2 sebab orang pow pandai komen gak tp dalam hati bukan dalam fb tu la we tapi kalau cita dalam blog tak kisah pun sebab tu memamng tepat kite na luakan apa-apa sajew sebab kira dairi kite lah.. tapi kalau dalam fb tu tak yah lah . sebab aku rasa apakah dalam hati berkata-kata tau hahakz sebab tngok post yang sebergitu poyo dan over.... yerr aku tau memang korang kata bukan dia kacau hidup kau tau kita kan?? tapi sebagai nasihat.. takut nanti kena cop bodoh pulak kan so kaver2 lah skit tu kalau nak post sal makwe ke pakwe korang lah kan. tak pelu nyer nak bagi tau orang pun ada gak orang lebih jiwang sweet.dari orang yang over tu  okey .

okey tu jew lah hal hari nie we.. hanya nak tujukan soalan dah cite jew lah sekia ^^

kurangkan control versi dan tingkat kan prestasi anda dah berdiri lah atas bakat anda sendiri..

Back to school!

Let's get back to school together
haha jum kite belaja cam mane nak gune lomography hahakz
aku pow tak pande pkai sanggat lomograhy sebena nyerr nie hahakz so sama2 lah kite tengok macam mane nak guna kan camera nie hihi

pada satu hari =P

ayat terakhir..hahaha!!! lawak siot.. 

--------------------------------------------------------------------------------


Pada suatu hari Ahmad dan rakan karibnya, Hassan, pergi memancing kat sungai.Dalam bosan-bosan menunggu ikan, Ahmad berkata,

Ahmad: aku ada satu cerita.
Hassan: cerita ape?
Ahmad: nanti kalau aku bercerita, kau kena ikut perkataan belakangnya, boleh?
Hassan: yela...

Ahmad pun memulakan ceritanya...

Ahmad :satu hari aku pergi memburu.
Hassan : memburu.
Ahmad : aku masuk ke dalam hutan.
Hassan : hutan.
Ahmad : tiba-tiba aku rasa nak terberak.
Hassan : berak.
Ahmad : aku berlari ke semak.
Hassan :semak.
Ahmad : aku pun berak.
Hassan : berak.
Ahmad : satu hari yang lain aku pergi memburu lagi.
Hassan : lagi.
Ahmad : aku pergi ke tempat yang aku berak dulu.
Hassan : dulu.
Ahmad : aku lihat tahi aku sudah tak ada.
Hassan : ada.
Ahmad : aku pun tertanya-tanya.
Hassan : tanya.
Ahmad : siapa makan tahi aku?
Hassan : aku....


lawak tak crta nie?? aku dapat kat group the hot zone tadi. so aku nak kongsi kan crta nie kat korang  hehe.

Thursday, April 28, 2011

ni laa hakikat hidup manusia . mmg x bOley nk lpas . :)

1- Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan
berdegup kencang. Tapi di hadapan orang yang kita
suka, hati kita akan gembira.

2- Di hadapan orang yang kita cinta, musim
sentiasa berbunga-bunga. Di depan orang yang kita
suka, musim itu cuma berangin sahaja.

3- Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang
kita cinta, kita akan kaku. Tapi jika kita melihat
ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan
tersenyum.

4- Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi
malu. Di depan orang yg kita suka, kita akan
tunjukkan imej yang sebenar.

5- Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk
berkata-kata. Di depan orang yang kita suka, kita
akan bebas berkata apa saja.


6- Kita tidak akan merenung mata orang yang kita
cinta. Tapi kita akan selalu merenung mata orang
yang kita suka.

7- Bila orang yang kita cinta menangis, kita akn
turut jua menangis. Bila orang yang kita suka
menangis, kita akan cuba untuk membuat dia gembira.

8- Perasaan cinta bermula dari kata. Perasaan suka
bermula dari telinga. Jadi, jikalau kita berhenti
menyukai seseorang yang kita suka umpama kita
membuang telinga kita. Tapi jika cuba menutup mata
cinta berbuah menjadi airmata. Setiap orang yang
hidup akan mengalami ini dalam hidup mereka.



---------------------------------------------------------------------


Cinta, Sayang, Minat Dan Suka



Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)

Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu.



----------------------------------------------------------------------


Dimanakah Cinta...??!


MUNGKIN ANTARA KITA YANG PERNAH TERBACA KISAH NI..
KISAH YANG BANYAK PENGAJARAN
ADA KEBENARAN YANG TERSEMBUNYI..
HAYATI…

Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami. Ini dialog mereka…

Isteri: Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami: Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri: Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami: Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!

Isteri: Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata


“Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!”

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.

Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital.




Surat tersebut berbunyi begini:




“Sayang!

Jika disebabkan suara aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu…sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan setiap langkah aku mencintai mu…. sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi.

Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati.”


hai asslamuaikum nie aku dapat dari satu sorang kawan aku kat fb da tu aku pegi kat group  facebook tu. dah tu aku copy and past kat aku punyer blog jew lah tapi apa yang dia kata aku rasa ada nya betul ada yang tak lah aku rasa tapi tak tau pandangan korang terdapat benda nie.. so baca dah renung sendiri okey^^ 

kata-kata terakhir. kurangkan control vesi tingkatkan prestasi anda dan berdiri atas bakat anda sendiri

nak tau crta apa??

hmmm asslamualaikum.. hehe.. hmmm.. minggu nie nak crta apa pulak yerr?? hehe.. certa jew lah apa yg ada yerr.. hehe ahh ada satu cerita lah.. kisah pak haji kereta kancil rosak hehe.. nak tauk mcm mana cerita nyerr..??
macam nie pada satu hari burung-burung berterbangan... ada yang berkeja ada yang gelak ketawa hahakz :P ehem2 macam nie pada satu malam. pak haji otw balik rumah . tiba-tiba2 kereta pulak rosak di bahu jalan.. kesian kan?? so pak haji nak minta sp2 simpati nak tolong tundak kereta balik rumah.. tiba-tiba ada lah semua kereta ferrari datang pemandu nyer seorang permuda lah hehe.. so dia p agak pakcik tu dan dia berkata....

:permuda: ahh.. pakcik pasal dengan kereta pakcik nie??
pak haji: tak kereta pakcik rosak.. nak tolong tundak sampai rumah .
permuda: owww.. kalau bergitu saya boleh tolong tundak pakcik.
pak haji: ye ke nak?? bah kalau bergitu baik lah kita gerak sekarang.
permuda: blh jum kita tundak kereta pakcik.
pak haji: nak tapi ingat jangan bawak laju. kalau laju nanti pakcik bagi esharat yerr 'hon'
permuda: okey boleh2 pakcik.

dalam perjalanan kereta ferrari tundak kereta pakcik tu. tiba2 ada lah kereta lamborghini.
romm! romm! hendak tes dengan ferrari tu. apa lagi tua kereta ferrari tu naik bulu lah.. lalu lah die orang berlumba.. lamborghini VS ferrari.. so kancil pakcik pow ikut sama. lumber punya lumba tak sedar pakcik tu kan belakang pacik tu hon dah tu bagi lampu tinggi. suroh org tu pelahan kan kereta. tak juga pelahan.
tiba-tiba ada lah polis yang tengah duduk tepi jalan. dah tu dia tgok dia orang berlumpa.. polis pow report.. macam nie.

polis: 1'2 dari jalan selayang 1'2 dari jalan selayang over! hendak melaport kan ada 3 buah kereta berlumba d sini over!.
dari balai: berita di terima over! apa jenis 3 buah kereta yang berlumba over!
polis: okey over! 3 buah kereta tu ada lah pertama sebuah kereta lamborghini berwana hitam . dan ke-dua kereta ferrari berwana merah.. yang ke- tiga. pasti kau tak percaya punyerr.. kereta kancil siap bagi hon dah lampu tinggi kat kereta ferrari tu pemandu nyerr seorang pak haji.
balai: ahhh?????? pecah palak ku mikey pok kancil belakang ferrari jak?? betekk ko pok??  pensan kwan kat balai-------- dah taman hihhi :D

okey tu jew untuk hari nie ^^

Tuesday, April 26, 2011

Lonely Soldier Bot



mulakan dengan asslammualaikum. hehe ehem2. cerita  aku hari nie pasal  Robot. tentu korang
rasa pelik kan?? apasal cerita robot . so sekarang aku suka dengan robot nie rekaan yang menarik bentuk yang okey bagi budak lelaki lah. ya aku mamang suke simpan robot mcm nie aku rasa bende nie Unik jew  sebab aku mamang suka robot2.. Ninja. semurai X. Gundam. apa2 lah yg guna kan semurai aku minat nak simpan bayak-bayak nak jadi kan koleksi bilik tidur aku boring2 blh lah main dah berangan kejap haha.
dah sebab aku mintan robot juga dari artis kite lah... hehe dan dari sini lah ambul di buat sebab org tu minat kan robot mcm nie. tu lah dia buat nama album dia ada nama robot nie hahakz.. tapi lantak die lah nak buat apa kan janji tak kacau org sudah lah cuma mulut tak berapa ada insuran skit hahahkz. aku penah terasa skit jew lah apa dia kata kat aku dlu. aku msh ingat lagi die kata ape. mcm nie cerita nyerr

belum tu dia dah mkn 2 mee kolok dah 3 mee kolok lagi datang beb .
org tu: ewh sp punya mee kolok??
aku: ewh korang lah spe lagi
org tu: gila kau!! kau nak kite org mati makan mee kolok ke??
aku: oww takde ke?? sorry ingat kan ade tdi hehehe.
adik die yang kiut: adib takpe lah tapau jew lah okey ^^
aku: okey lah tapau jew ^^
 heehe..nasip baik ade adik die yang tenangkan hati aku nie kalau tak.. haiya~ ahhhh.. mcm tulah cerita nye
ewh aku buat cerita lah pulak kan hahahakz tu kisah-kisah dulu sekarang takde dah okey jew bak kate org ambil yang jerneh buang yang keruh hahakz
so aku memang minat kan robot nie lah. aku rasa nak beli tapi tentu mahal kan takpe lah ada rezeki aku beli tak kemane nyerr benda tu hehe.. tak lari pow pegi paris haha :P
hahahakz korang dah tentu nak tau spe org tu kan?? nak tau sapa?? .... cari lan sendiri hahakz aku malas nak sebut nama dia aku takut korang tak percaya nanti hahakz so cari sendiri lah nyerr.. takut kena gosip pulak. okey lah tu jew cerita aku untuk hati nie sekia terima kasih. -TAMAT-

kata akhir dari saya. kurangkan control vesi tingkatkan prestasi and berdiri atas bakat and sendiri hahakz bye2

Sunday, April 24, 2011

ewh mcm koleksi jerr :D

aw~ rupe-rupe nyerr.. aku ada gak koleksi cam nie eh.sumpa aku bru jew perasan yang aku ade cap dah baju yang sme warna .. lame nie aku tak perasan . aku main beli jew. aku selalu pakai baju lain topi lainekot suke hati. aku dpat tau tyme aku tngah termenung tgok topi aku yg berhabok tak pkai lagi.. dari stu lah aku terfikir yg aku ade bju warna nie dah nie dah nie haha. so apa lagi aku snap2 trus lah. selama nie aku tak penah pakai baju dan topi same warna. bodo yerr~ * ewh bru tau diri bodoh* hahakz sebab bju nie pow jarang pakai.. ada yg tak di pakai lansung.. sbab aku jarang berjalan.. tu lah sebab nyerr hahakz tak sangka lah pulak aku ade benda mcm justin bieber wekkk~ *memang pun aku minat bju die*  hahakz
 okey tu jew lah yang aku nak cakap kan. dah aku bukan sengajew nak buat mcm nie. sebab aku bru perasan bukan d sengajew kan.. tapi lantak korang nak kate ape janji korang happy okey lah bye sekian untuk hari nie..

akher kate:kurangkan control vesi. dan tingkatkan prestasi anda
kurangkan manis dalam milo. lebihkan manis dalam senyuman anda

 =D
asslamualaikum
you world is my world
------------------------------------------

Friday, April 22, 2011

sememang nya aku minat justin bieber... why???? slh kah???


yes!!sememang nya aku minat Justin bieber!!!  why??? slh kah?? aku menat  justin bieber?? apa yg slh nyer?? mcm gak sperti korang minat Tomok ke. hafif ke kan?? ewh aku jeles lah tgok korang yg kat kl tu dapat tgok jb depan mata aku tgok dlm youtube jew kesian nyerr.aku bukan suka ape. aku suka tgok styel and rambut dan lagu jew lah.. tu jew lah tapi tak slh kan klau seorg lelaki mnat justin bieber. bkan mcm mnat fenetik tu . minat biasa2 jew lah hanya sekadar minat jew hehe bukan apa pun .tapi korang nak fikir apa lantak korang lah kan.. hahakz yang penting aku happy 
tapi sekarang aku dah tak berapa minat lah kira 50/50 lah gitu tapi aku mula mnat JB nie 1st lagu baby kelau kat MTV aku slalu tgok MTV dlu dari situ lah aku minat lagu JB nie...
dah sekarang aku tidak lagi mcm JB tapi aku msh ada minat skit kat lagu JB nie hehe


okey lah tu jew untuk mlm nie kepala pun dah pening dah nak tdo dah 
sekian terima kasih ^^ 

pergi ke balai polis. hajat nak buat laporan dompet kwn hilang.

tadi bah ku tlng kwn ku dompet nya hilang so mek duak g buat report tek kat balai lutong demi kwn ku tlng nya.. so mek duak masok tek nak ada lah 5 org saderk knk tangkap tek.. aku blur tgok. dan 1st tgok orang kena pukul polis. salah sorang ya mcm tok ~

 abg polis: brapa lamak dah kau buat keja nie?? perk! perk! (knk paluk)
saderk: adeh!. tadik ada lagik kwn saya yg telibat bah!.
abg polis: ewh! cakap kasa perk!! ~
saderk: akai~ yalah bukan saya sajak ada lagik apa saya sajak knk.
abg polis: aku tanye kau bukan kwn kau bodo perk! perk!
sader: eh!! akai~ auk2 baruk2 sajak nie saya buat..
abg polis: berapa lamak dah kau bergiat ? ape kau buat dgan barang tu kau jual ke!!!!????
saderk: diam---------------
abg polis: aku tanya kau.. perk! perk!
-kes pecah masok rumah orang-


aku: berbisek dlm hati * adeh.. x kacak mun ku knk paluk sama tok.. bgus kua dlok klk jak buat report *:D

setakat tu jew yang aku denga tadi heeheh..

Wednesday, April 20, 2011

3 gaya rambut ku mengikut tahun ^^

2009

2010


2011


so nie lah aku ambil sedikit dari gamba rambut aku mengikut
tahun yerr.. aku ambil skit jew lah byk lagi gmba rambut aku.
so setiap tahun kdang aku tuka gaya rambut ku hehe.
so tgok lah mcm mana rupa dhulu dah sekarang hehe
tgok lah muka aku yang tak hensem tu dari tahu 2009-2011
sebab apa aku letak stat 2009?? sebab aku mula simpan rambut
panjang lah 2009 tu.. kan bru abis f5 masa tu hehe
sebab gaya rambut aku time sekolah dulu takde lah tu lah aku letak stat 2009 jew hehe.
okey itu saja untuk hari ini
bye asslamualaikum dan selamat malam

Tuesday, April 19, 2011

hari paling lawak bodoh bagi aku

korang bayangkan muka adib dan imran yg nerves gila tadi hahah!!

lori nie tadi aku dah imran naik lah.. 1st mcm nie aku tgok imran duduk dlm lori dah tu aku join lah sekali. dah tu kan ada orang sruh pindah kan lori nie so aku rasa kpala otak u gila2. aku tes lah bawak lori nie mcm biasa lah kan aku pandai pakai moto 125 so kira sama lah bawak moto cuma nie 4 roda lah haahakz
dah aku tak dapat bayang kan aku tekan break tapi msh berjalan lori nie hahakz aku blur dah aku tgok kwn ku bernama imran muka dia nerves gila dah tu melekat kat tepi bintu lori beb. hahakz aku pun ekot nerves gak. hahahkz so aku padam kan lori tu baru lah lori berhenti hahakz aku tgok kwn2 ku yg kat luar pun dah nerves smpai muka merah gila2 lah hahakz.. aduhai aku tak dapat bayang kan muka dia.. kalau aku bayangkan kompom aku tersenyum dah gelak sorang2 mcm org gila sewel.pengalaman Lawak Bodoh bagi aku hari ini . nasip tak kena kereta YUNA tdi. hahakz kat pejabat kita org ada pekeja baru tau mcm yuna beb. semua org gelar dia yuna.eheh tadi tngah hari aku tak balik rumah aku rasa leceh dan mls kena lagi jalan jem lagi boring.. baik aku rasa dok kat pejabat jew.. dah tu bos bawak pagi mkan so aku on jew. dah tu bos bawak yuna skali pegi luch. hahakz aku rasa tak biasa plak dah lak dok sblah yuna lagi malu2 pun ada lah hahakz  tp aku kenyang gila tadi hehe.. terima kash bos kerana spon mkn tadi hehe.. sedap tau nasik gorang ayam hehe.. so.. okey lah tu jew cerita adib dan pengalaman adib hari ini . bye!!

asslamulaikum

Friday, April 15, 2011

macam sama jak?? tapi bagi aku x sama hahah!!

org kata aku mcm noh perrrgghhh! xda alu cuba tgok nie ada sama ya nak dari mata ku lah. x tauk dari mata korang  nak. x sama JAOH LARI hahakz

Wednesday, April 13, 2011

hari ini kami keja dgan enjoi jew~









hari ni kta keja dgan enjoi sekali dan relex. 1st tu memang lah agak takut2 sebab bos kata org tuk ada agak lecer skit lah.. tapi dah masok tu takde lah sanggat hehe.. and kita org enjoi jew lah keja hari ni. hapir 70% dah siap tinggl skit lagi esok maybe kita abis kan semua nyer hehehe. dah boring takde keja dah nie lah keja kita org take the pic heheh tgok lah pic kita org yang ada agak gila2 skit hehe...
hmmm.. korang tentu tertanya2 sapa kah bos kita yg sponting tu dan selalu spon KFC kan?? dan mcm2 kan?

so ini lah dia yang aku cakap tu nie lah bos kita org yang dia anggap kita semua mcm kwn dia. dan dia tak anggap kami org mcm pekeja bagi dia sama jew taraf tu best kan kalau kami org kelakuan bait dah buat keja baik kmpom dia spon KFC lah heheh
hmmmmmm.. tapi boring kan. skit2 KFC kan?? btul tak?? kali nie nak minta MacDonalds lah kan?? best juga tak boring asik2 KFC hehe.. takpe nanti aku cuba lah kalau dpat heeh pham2 lah

okey sekian untuk mlm nie aku pun dah penat lepas main futsal tadi bye2 :)

Tuesday, April 12, 2011

hari ini kami keja sunggu baik dan kena bagi 10 star!!




hujan kan?? hmmm ..

walaupun hujan tp semangat juga keja tauk



huhuh basah lah tp keja mest buat!!

relex lah keja dah abis hehe penat dah basah tapi semangat keja
mesti ada lah

dah abis keja dlm hujan lebat kami redah jew lah . sebab semangat dan nak berubah so dah penat2 keja org bagi 10 star u.. sekarang korang dah tau kan apa sebab kami kena bagi 10 star tadik hehe
ada peningkatan dalam semua aspek so?? kita kna spon KFC lah jawap nyerr~ hihi tapi kalau tak sebab mulut aku yang sebut KFC tadi tak nyerr pegi KFC alamak makan kat kedai tambi lah tu bos bawak hehe. semangat kami ada lah nak berubah menjadi yang ter the best bos! hihi ^^

Monday, April 11, 2011

my friends the sweet girl hihihi

hari ini aku nak buat sedikit intro tetang kawan aku yer . he is sweet and cute person
his name is ms hanisah shadan dan umur dia 16 tahun
hmmmm.. dia nie kan seorang yang agak lucu dan friendly lah
tapi dia nie kadang2 tu ada tempat dia manja2 skit but i like :D
dan seorang yang baik okey dan mcm2 lagi hehe

dah hari tu dia tag gmba ini aku tgok waa nama aku lah.
and for her thnx for everyting
sekia itu saja untuk hari ini hahakz :D

Sunday, April 10, 2011

BBQ Party Bikin Panas@Facebook.

org kuat bikin panas
budak bikin panas dgan CEO
kaum hawa ni
C.E.O berucap sebelum permainan






waaa~ best nyer party tdi terima kasih kepada ahli group bikin panas kerana korang semua spoting-spoting hehe tu lah aku rasa kenangan manis kita org buat partty..aku rasa seronok sangat2 tdi tyme kta buat game tu hahakz aku lupa lah apa nama game tdi hee.. seronok sanggat tgok korang mandi tepong  termasok aku sendiri hahakz anak sapa lah ya tempek kuat sanggat tepong kat kepala berbunyi bro hahakz tp takpa lah tu janji happy kan hehe.. semua org kat tanjong tdi tgok kita org.. sbb kta org yg paling meriah skali memang sakan lah ahakz dpt jga tgok muka korang yerr.. slalu tgok dlm facebook jew ni tgok dpan2 .kepada MAN kau memang spoting hari ini kau org yg paling spoting antara semua org tdi hahakz thnx semua ya hadir pada majlis kita pada hari ini kalau pun baju and seluar comot kena tepong tapi best .seronok gila btul and semua spoting .. okey tu jew untuk hari ini hehe

Friday, April 8, 2011

rasa2 nak tuka sukan lah~

ya dulu dan sekarang memang aku suka sukan softball nie. baju nie byk kenangan manis pahit dlm team softball kita org dgan jurulatih KRP lutong  yg tak putus2 memberi semangat dgan kita org s'team hehehe
akan ku simpan kenangan kita okey. dan2 terima kasih kpd uncel cina.. aku tak tau name dia yg byk mengaja aku menjadi pictcer yg terbaik okey bersyukur kpd tuhan. aku terlah menjadi seorg pictcer yg terbaik. tapi tak lah baik sangat haahakz .. kira okey ada taraf. hahakz so pada tahun nie aku tinggal kan semua ini. tp bukan aku saja kira semua dah berpecah.. mencari haluan masing. hanya tinggal nama team jew. okey.. pdh tahun nie aku rasa nak main FUTSALL. kira aku lah kan hehe..  walaupun aku bekas pictcer saftball.. tp tak s'mesti nyer . aku tak pandai main bola kan.. semua semua nie aku memang suka mian bola tp tak seberapa lah hee tp tahun nie aku rasa mcm nak semangat jew main futsall. TAPI untuk suka-suka jew lah bukan nak serios pow.. heehe.. -sekian- tamat-

bodoh nya aku

mecintaimu

Tuesday, April 5, 2011

semangat pagi2 pergi kerjahhh pun pasal

hmmmm pada satu hari eedeeehh apa kah hahakz .. mcm tok pagi tdik ku semangat gilak-gilak g keja mandik ku awal2 walaupun hujan tp ku semangat juak pgi kerja hari tok.. that aku pergi lah keja.. smpai jew kat office aku tgok xda org kat luar aku sorang jak bruk smpe.. xpa lah mybe hujan ya cdak lambat dtng kali. *hati ku berkata-kata* dah ya aku pergi nait asa.. ku bukak pintu dgan selamber nyerr aku berjalan menuju ke tempat dduk.
bos: ewh dib apahal ko dtng hari tok.
aku: ewh knk lah??
bos: kan xda job hari tok. so cuti lah
aku: ewh yakah betek??
bos: aok lah. esok bruk ada job. esok bruk trun lah
aku: ewh kan cdak madah hari tok trun??
bos: xda bukan hari tok esok bruk trun d tundak esok
aku: oww yakah duhal.. xpa lah aku dok on9 jak ctok haha!!
bos: mana2 lah yg penting ko nang semangat g keja hari tok hehe

hahahkz yalah rupa orang yang semangat gilak-gilak pergi keja.. ya lah oleh nya hahakz

Monday, April 4, 2011

new hair

my new hair hehe aku potong rambut aku. sebab masa hari ahad tu aku dok umah jew satu hari tu. so boring2 tak der apa nak buat aku terfikir lah nak buat rmbut mcm noh lah konon nyer... that aku trus lah g potong rambut.. so takder lah kwn2 ku kata aku mcm JB .. hahakz aok tu jew lah untuk hari ini hehe.. las words aku.   aku mula terpikat pada mu si gadis mesteri.