adeeb Akustik


Click here for Myspace Layouts

Saturday, December 24, 2011

cara2 tekel awek korang. sekadar nak share2 jew


nak mengorat pun kena ada gaya dan cara. jangan main tegur jer silap hari bulan kena sembur balik! bagi yg ada masalah speechless, chat up lines ni mungkin korang boleh praktikkan. tak yah kontrol2 macho @ ayu sangat sebab adalah lebih baik kita jadi diri kita sendiri. 19 tip yang agak tinggi riksikonye untuk korang kena penyepak @ dikatakan gilerr. tapi admin rasa, kalau kita betol2 ikhlas, ape salahnye approach cenggini korang cuba!
1. excuse me, i baru lagi kat sini. boleh bagi direction camner nak pergi rumah u??
2. u tau tak? mata u ni sama color ngn porsche i.
3. senang citer camni lah ape kata u amik telefon i ni, nanti i kol u.
4. boleh x saya nak amik gambar sedari? nak tunjuk bukti kat kengkawan yg bidadari syurga betol2 dah menjelma
5. mintak maaf cik. boleh saya pinjam telefon cik kejap? emergency ni!. mak saya pesan, kalau saya dah jatuh
cinta,telefon dia cepat. nombor i hilang lah, boleh i mintak nombor u?
6. helo, saya pencuri & saya saya kat sini sebab nak curi hati awak
7. i tak tau camner nak cakap…tapi i dah rasa u dah betol2 curi hati i. 
8. sakit x bila jatuh dari syurga?
9. kalau lah u ni bugger baru kat mcdonalds, i akan panggil u, mcgorgeous!
10. i perasan yg u perasan i perhatikan u, u perasan x?
11. hai! nama saya right…Mr right.
12. hai! saya MR right. ada org bagitau awak cari saya eh..?
13. awak x penat ker? sebab sepanjang hari awak asyik berlegar-legar dlm kepala saya.
14. hah, skrng saya dah ada depan awak, ape lagi 2 permintaaan awak?
15. hai! saya cuma nak cakap i rasa u awek paling cantik pernah saya nampak, jadi saya belikan air ini untuk awak.
16. hai! suara dalam kepala saya asyik hasut i suruh i dekat & bercakap dgn u.
17. u tau x ape yg paling cambest dlm hidup u? i.
18. hai! i cuma ada 3 bulan jer lagi untuk hidup.
korang try la ekk…harap2 dpt awek yg korang usha2 tu…
aku dapat pun dari orang gak. hahaha cuma nak shaRE balik hohoho :D

Saturday, November 26, 2011

5 sebab mengapa lelaki tidak menghubungi anda semula



Mereka hanya suka meluangkan masa bersama wanita- Tidak semestinya apabila seseorang lelaki meluangkan masa bersama, bermakna mereka telah jatuh hati pada anda. Sebahagian lelaki gemar untuk meluangkan masa bersama wanita hanya untuk melupakan kebosanan mereka sebentar. Apabila mereka sudah sibuk untuk melakukan tugasan kerja, pasti agak sukar untuk mereka mengingati anda.
Untuk menunjukkan ‘kemachoan’ mereka sebagai lelaki- Mungkin lelaki yang telah anda keluar bersamanya turut menyukai anda. Tetapi untuk mengelakkan daripada kelihatan seperti seorang yang kelam kabut, mereka dengan sengaja tidak mahu menghubungi anda dalam masa yang terdekat. Tujuan sebenar semestinya mengenai ‘kemachoan’ sebagai seorang lelaki sejati. Ini juga merupakan salah satu permainan psikologi yang paling di gemari lelaki. Dalam kes ini, anda hanya perlu bersabar dan pasti mereka akan menghubungi anda.
Mereka tidak berminat terhadap anda- Mungkin seseorang lelaki keluar bersama anda hanya untuk mengenali anda dengan lebih mendalam lagi. Apabila anda tidak memenuhi ciri-ciri yang mereka idamkan, pasti mereka tidak bersemangat untuk terus menghubungi anda. Ia pasti amat menyedihkan bagi seorang wanita yang melaluinya. Lelaki sepatutnya tidak memperlakukan mereka seperti ini. Sebaiknya teruskan perhubungan walaupun hanya sebagai kawan. Jangan tunjukkan perubahan yang mendadak kerana ia mampu untuk mengguris hati mereka.
Mereka hilang no anda- Peratus terhadap masalah ini terjadi adalah amat sedikit tetapi ianya tidak mustahil. Wanita sepatutnya tidak mengharapkan usaha dari lelaki sahaja. Mereka juga perlu memainkan peranan untuk memikat lelaki tersebut. Cuba hubungi mereka semula dan tanyakan masalah yang mungkin mereka hadapi. Berkemungkinan  apa yang anda usahakan akan menghasilkan satu kebahagian dalam hidup anda.
Mereka tidak sepenuhnya bersikap jujur- Masalah ini juga berkemungkinan salah satu punca terbesar sekiranya mereka tidak menghubungi anda. Mungkin mereka masih mempunyai rahsia yang sedang cuba disembunyikan. Apabila berdekatan dengan anda, mereka akan meluangkan bersama, tetapi apabila mereka sudah berjauhan, mereka mempunyai perancangan yang lain pula. Wanita sepatutnya lebih berhati-hati terhadap lelaki seperti ini.

Wednesday, November 16, 2011

terima kasih yg dah wish!

adib tak dapat kata apa terima kasih bayak2 pada kawan facebook dan d luar yg wish  bday adib  terima kasih bayak2 sbb wish takde hadia pun takpe janji wish pun dah cukup bagi adib. adib tak sangga byk kwn2 wish bday adib. dah terima kasih pada D'dapur . semperna bday aku korang bagi mkn free okey . terima kasih sekali lagi adib ucapkan pada semu yang wish okey hari nie aku happy snggt love you all <3 sayang korang semua <3  adib syg korang semua <3 maaahhhhh! hahahaa :D

Sunday, November 6, 2011

i want to somebdoy to love

benda yang selalu bermain di fikiran ku ada lah seorang teman. aku selalu terfikir sapa kah jodoh aku selepas ini. hmm aku tunggu dan tunggu masa pun berlalu pergi tampa menunggu kita. aku selalu berjalan2. aku tgok couple berjalan2 memang sweet lah. aku yg pandai tersenyum sendiri melihat mereka ketawa riang. bergurau senda. hari2 ada memory yang indah tercipta kan. but aku tak tau lah nak kata apa. memilih susah gak. tak mermilih pun susah gak  nanti takut kena yang tak jujur mencintai kita kan susah sp yang susah sendiri gak kan.tu lah aku tak tau nak buat apa cuma berlagu main guitar melihat ke langit. untuk menenangkan semua yang di fikir kan oleh aku. tipu lah kalau seseorang kata yg single kata tak bosan. yup aku mengaku bahawa single ini ada bosan jgak. jka takde buah hati yang memenuhkan memory hidup kan and sbb kita msti mahu seseorang yang caring dgan kita syg dgan kita.   tempat kita mengadu kesedihan semua org mahu seseorang yang caring and loving pada kita. tpi itu semua yang aku fikirkan selalu jika aku bosan tahap dewa.. nasip ada facebook dan kawan2 yang menemani aku setiap jam saat dah masa. kalau tiada korang tentu aku gila di sebabkan bosan yang teramat snggt maybe lah haha. hmmm kdang2 aku ada terfikir jga kalau ada couple nanti. ak takut satu jew. nanti kita dah betul2 sayang seseorang tu nanti dia yang putuskan hbugan. sbb aku pernah kena mcm tu sedih gila babi oww.. tentu korang terfikir lelaki pun blh sdh mcm tu gak kan?? memang lah kita semua manusia yang sama ada perasaan  jiwa hati semua yang korang rasa org lain pun rasa mcm tu kerana kita sama manusia yang tercipta oleh ALLAH. dan semala kawan aku baru jew dpt teman . aku turut gembira gask tgok dia ada teman awek dia cantik tp ada rendah skit lah tp tu tak jadi masa lah pun. so dia p dating aku pg berjalan2 dlm boulevard tgok karenah org di dlm nya.. so itu sahaja cerita tentang hati yang berbisik pada diri sendiri hanya kita saja yang paham hati kita =)

Monday, October 31, 2011

najjwa latif - i love u

Lirik Lagu I Love You -Najwa Latif
Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,
Yang takdirnya bukan untuk kita,

Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
Tanpa berkata atau berpandang mata,

Mungkin aku mencintaimu walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu,


I’m sorry but i love you,
I’m sorry if i miss you,
Even if i can’t have you ,
You know i’ll always be there for you,

Mungkin kita tak bersama di takdirkan,
Tak mengapa asal kau bahagia,

Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if imiss you,
Even if i can’t have you,
You know i’ll always be there for you.
I’m sorry but i love you.

Saturday, October 22, 2011

Friday, October 21, 2011

akhir nya budak yue yue meninggal dunia


















Akhirnya, Yue Yue Meninggal Dunia

GUANGZHOU – Budak malang berusia dua tahun yang menjadi mangsa langgar lari di China, meninggal dunia awal pagi tadi selepas seminggu bertarung nyawa di hospital.

Wang Yue Yue meninggal dunia akibat kegagalan sistem badan berfungsi.

Dia sebelum ini tidak sedarkan diri dan sukar diselamatkan selepas otaknya tidak lagi berfungsi.

Kejadian berkenaan yang menyaksikan bagaimana Yue Yue dibiarkan begitu sahaja oleh 18 orang yang melalui jalan tersebut sehingga seorang wanita yang merupakan pengutip barangan lusuh menghulurkan bantuan.

Wanita itu kemudiannya diangkat sebagai wira, namun kejadian tersebut mencetuskan perdebatan di internet yang mempersoalkan sifat perikemanusiaan penduduk China.

Malah dalam laman sosial China, Weibos, orang ramai meluahkan kemarahan dan sedih dengan insiden itu.

“Selamat tinggal Yue Yue, tiada lagi kenderaan di syurga.

“Yue Yue, selamat tinggal, dan jangan lagi dilahirkan sebagai rakyat China pada masa depan,” demikian antara tulisan yang diluahkan oleh bloger di China mengenai kematiannya.

Wednesday, October 19, 2011

orang nak berfesyen pow susah sekarang

hai blogger. cuba korang tengok orang sekarang nie. sikit2 orang nak tudung fesyen sikit nak di  gosip. bukan orang dedah aurat pow org tutup aurat lah tu pun nak di gosip. kata mcm tu lah mcm nie lah nabi tak ada kata suroh pakai mcm nie lah. mcm2 lah dia org kata. tak kan kita nak sentiasa duduk bawah temporong kelapa kan?? dunia dah maju zaman dah berubah ada gak org yang tak seda2 lagi. haiii..
tak salah kalau kita berfesyen. bagi aku janji tutup aurat sudah lah bukan bogel depan orang pun kan? itu pun dia orang nak gosip2. dia orang gosip2 hal org dosa gak tau. tapi dia org tak tau. hal org nak di heboh hal diri di tutup. haiii tu lah perangai org sekarang nie. ada yang tak fikir dengan luas. fesyen tak slh lah mcm yuna tapi ada batas lah jugak. baju yang yuna pakai bukan dia buat pow orang lain yang buat. dia pakai jew tu pun nak kena dengki bukan salah dia. dah fesyen nak buat mcm mana kan zaman dah berubah. haiii aku malas lagi nak cakap lah. apa2 pun ADA OTAK LU FIKIR LAH SENDIRI. .tata ini pendangan aku tak tau lah apa pandangan korang. :D

Thursday, October 13, 2011

aishiteru+pecaya padaku


Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

pecaya padaku
aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu
reff:
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku


saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)
agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku 

UuuOoo...


berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku Oooo...



tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
 -aishiteru-


walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Sunday, October 9, 2011

bersyukur

       
                   allah menciptakan makluknya. ada kelebihan dah kekurang pada maklur nya kerana ada hikmah di
                  serbalik kelebihan dah kekuragan pada makluk nya tu. jida allah tidak membuat demikian.. mungki
                  makluk nya ada lupa diri.. di sebab kan itu lah dia membuat demikian. kenapa allah memberi
                 kelebihan pada makluk nya?? kerana dia mahu makluk nya tahu bertapa besa nya kuasa tuhan dan
                bersyukur apa yang terlah allah berikan kepada nya. allah memberi kekurangan kepada makluk nya
               kerana dia mahu makluk nya itu seda atas kekurangan diri dan kebebihan diri masing2 supaya dia
                 mahu tahu. makluk nya sedar apa yang ada pada diri. dan sedar kebesaran allah itu ^^


aku cuma ckp apa yang ak fikir jew :P          

Thursday, October 6, 2011

kongsi sejarah kunci ka'bah

pintu ka'bah. dan sejarah kunci



Kunci
Hanya terdapat sebuah pintu untuk memasuki Kaabah dan ia dikatakan diperbuat daripada emas tulen seberat lapan tan (8,000 kilogram).
Pintu Kaabah itu pula hanya boleh dibuka oleh pemegang kunci dari Bani Syaibah. Menurut sejarah Islam, apabila Nabi Muhammad SAW meninggalkan Mekah kerana berhijrah ke Madinah, Mekah dikuasai oleh Bani Syaibah.
Pada tahun ketujuh Hijrah, berlaku perang pembukaan kota Mekah yang dimenangi tentera Islam. Berikutan itu, Saidina Ali diarahkan supaya mengambil kunci itu daripada Bani Syaibah, malangnya pintu Kaabah tidak dapat dibuka walaupun menggunakan anak kunci yang sama.
Anak kunci itu kemudian dipulangkan kepada Bani Syaibah atas perintah Allah menerusi ayat 58, surah An-Nisa’ yang mafhumnya, ‘Sesungguhnya Allah menyuruh kamu menyampaikan amanat kepada yang berhak menerimanya’.
Pada masa itu, Bani Syaibah belum memeluk Islam. Tindakan Rasullulah memulangkan semula kunci Kaabah itu telah membuka hati ketua Bani Syaibah untuk memeluk Islam diikuti semua pengikutnya.
Keturunan Bani Syaibah telah diamanahkan untuk memegang kunci Kaabah sehingga hari ini.




aku tertarik kepada sejarah kunci ka'bah dah sejarah ka'bah nie. tak tau lah kenapa. sebena nyerr ak suka baca dan nak tahu sejarah islam . ak tertarik semua nie sbb ak ada tgok kwn fb ak dia p sana. dah dia crita tentang serajah ka'bah sedikit. so ak tertarik dan nak tau selebih nya. so ak p satu tempat dah aku baca sejarah2 nie. and aku nak shera kat korang plak. apa salah nyerr kita kongsi sejarah islam kita. mungkin ramai yg dah tau tapi kita kongsi2 lah dgan kwan yang blum tau :) 

Saturday, October 1, 2011

kongsi erti cinta pada kita

Assalamualaikum dan selamat pagi kepada pembaca semua.



Apa itu erti cinta? Jika ada yang bertanyakan kepada saya soalan tu saya akan jawab"cinta adalah anugerah yang paling berharga yang diberikan oleh Allah kepada manusia, tidak boleh dilihat, dipegang atau disentuh tetapi dapat dirasa oleh hati yang tulus suci mencintai." Merasa dengan hati itulah yang membuat orang tersiksa bila kecewa kerana cinta.



saya pernah bercinta,mencintai dan dicintai tetapi semuanya telah berlalu pergi kerana tiada keikhlasan dalam cinta itu. saya pernah kecewa, tersiksa jiwa dan raga disebabkan cinta. Terasa sangat sakit bila kecewa disebabkan cinta. Jika orang bertanyakan mana yang lebih sakit antara luka terkena pisau dengan luka hati disebabkan kecewa dengan cinta, saya akan menjawab luka dihati.



Sekarang saya hanya berserah pada takdir, takdir yang dapat tentulan segalanya. Cinta saya itu biarkan berlalu pergi dan terus pergi. saya tidak akan lagi mengejar cinta itu lagi kerana saya sangat yakin cinta akan datang tanpa dicari. Cinta itu bukan meminta tetapi cinta itu memberi. Rugilah cinta saya jika saya terlalu memberi kepada insan yang langsung tiada sifat menerima seadanya.



Dulu saya terfikir kenapa orang cakap cinta jarak jauh ni tidak boleh dan tipis untuk berjaya. Untuk membuktikan kepada orang yang berkata begitu saya pun cuba buktikan kepada merekan bahawa cinta jarak jauh ni boleh. Tetapi akhirnya usaha saya untuk membuktikan cinta jarak jauh itu boleh tidak terhasil. saya tertanya-tanya adakah kata-kata mereka itu semua betul? Masih mencari-cari jawapan itu tetapi belum ditemui kerana kegagalan dalam usaha pertama.

Wednesday, September 28, 2011

konvoi miri - bintulu (pesta layang2)

















aku mls nak cerita lah hehehe klau nak cerita byk sangat
lah hehe ssh senang kita tanggung bersama tyme kanvoi tu
okey aku just nak share kat korang pengalaman kami hope u enjoi

Monday, August 29, 2011

selamat hari raya

●●●▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬●●●
::Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin::
●●●▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬●●●

selamat hari raya pada kawan2 aku yerr semua kepada kawan aku yang di miri dan di facebook aku pohon maaf kepada korang semua.. mana lah tau ada silap dan salah ketika kita berkawan dah ter raya tyme aku post kan Fb aku okey.. harap korang raya nie tahun nie happy belaka rancang lah perjalanan anda ketika hari raya nie.. patuh lah undang2 jalan raya agar selamat sampai ke kampung dan destinasi anda sekeluarga okey esok raya tau sekali lagi aku pohon sepuluh dari dan minta maaf dari hujung rambut ke hujung kuku kaki adib fathi bin mansor

Saturday, August 13, 2011

syeera sanders- janji




bila aku pejamkan mata ku
bayangan mu muncul di depanku
aku ...
aku masih perlukan mu
bila aku merlihat gambar mu
air mata ku membasahi pipi ku
aku.....
aku merindui kamu Oooo....
pulang lah kepada ku
lupakan yang telah lalu
dan lantas maafkan aku Oooo....

dan izinkan diri ini untuk kembali mencintai
sayang aku janjii...
kau selamanya di hati..
Ooo.. Ooo... Oooo..

sejak kau pergi hidupku kini sepi
aku jatuh dan tak berdaya lagi
aku...
sesal akan semua yang salah ku Ooo Ooo..

pulang lah kepadaku lupakan yang telah lalu..
dan lantas maafkan aku Ooo Ooo..
dan izinkan diri ini untuk kembali mencintai
sayang aku janji kau selama nya di hati
Ooo.. Ooo.. Ooo..

Aku janji... Aku janji..
kau selama nya di hati..

lirik by adib. 
lirik ini takde jumpa kat google ke kat mana-mana lah tu lah aku tulis

Monday, August 8, 2011

percakapan budak sekarang

assalamualaikum bloger nie aku dpt dkat satu blog lain aku suka topik nie tu lah aku na share dgan korang.






Assalamualaikum

Waalaikumsalam broooo..

Saudara sihat?

Bereh macam bro..Gua sihat sokmo.

Adakah saudara seorang muslim?

memang doh.Mak bapak saya muslim,jadi mesti saya muslim.

Saudara solat?

Emm..mmm..mm,solat,tapi ada lajuga kadang kadang termiss..haha,xpe,nanti boleh qada.

Apa hobi saudara?

Main bola semestinya..Saya peminat besar Ronaldo beb,tengok rambut saya,sebijik cam ronaldo..kawan kawan panggil saya Ronaldo Malaysia.

Emm..Saudara menutup aurat ketika bermain bola?

Emm..mana boleh bro,kalau tutup aurat,nak berlari susah,lagi pun,mana ada pemain bola profesional pakai seluar panjang.

Tapi bukankah menutup aurat itu wajib bagi muslim,dan tadi saudara beritahu saudara seorang muslim,jadi kenapa tidak menunaikan kewajipan itu?

Emm...mak bapak saya tak pernah suruh saya tutup aurat,kenapa awak susah susah?Lagi pun,zaman dah berubah kan,kolot la tutup aurat nie..nanti diketawakan je..

Emm..saudara kenal Rasulullah?Nabi Muhammad?

Kenal..Saya tidak jahil taw,saya belajar pasal dia di sekolah..

Siapa baginda?

Emm..mm,Muhammad tu nabi yang bawa ajaran islam kepada orang la..

Islam tu apa pada pengertian saudara?

Islam tu agama la..macam agama agama lain la..Percaya pada tuhan,nabi...malaikat,haa,saya pun reti lol..

Maksud saudara,islam dan agama lain sama je ke?

Emm...mm,tak la sama,tapi......islam ada solat 5 waktu,kristian takde..xsama disitu la..

Saudara sayang pada islam tak?

Sayang..sayng..p sayang pada islam tu cam saya sayang awek saya ker?

Emm..kalau sayang,apa pengorbanan saudara terhadap islam sepanjang saudara hidup?

Emm...mm..nak berkorban apa?

Saudara pernah tengok dalam tv,akhbar,umat umat islam dibunuh,dibom di palestin,Qaza dan negara negara islam lain..Apa perasaan saudara..

Marah..dah tentu saya marah..marah sangat2..celaka yahudi,celaka betul,takde sifat kemanusiaan langsung.

Jadi apa yang saudara lakukan untuk membalas atau membantu saudara saudara kita di sana?

Erk..erk,,,hehe,apa yang boleh saya lakukan??jauh oo,Malaysia dan Palestin,nak naik kapal terbang pi sana,sempat mati dulu..tapi saya memang marah dengan yahudi..israel..saya marah ni..marah..

Jadi pernahkah saudara berdoa sekali pun untuk mereka?

Emm..mm,doa??saya tak pernah berdoa untuk diri sendiri pun..hehe,tapi takpe,esok..esok saya doakan mereka yea..

Saudara percaya kepada kekuatan doa?

Emm....of chos saya percaya,kun faya kun kan..Tapi saya frust saya doa skali Allah tak makbul dulu,sebab tu saya dah doa dah sekarang..

Siapa ikon saudara?idola saudara.

Haaa,ni soalan best nie,saya minat kat Ronaldo,christino Ronaldi,tadi saya dah cakap kan..Kalau artis saya suka Lady Gaga,saya suka gaya dia...kagum..kagum..

 saudara tahu Lady Gaga ni pengikut freemason?bawa unsur Illuminati dalam lagunya dan persembahannya?

Emmm...hehe,freemason tu apa??illuminati tu apa??haha..sory bro,kat sekolah tak diajar nih....ala,apapun,saya minat lagu dia je..saya tak minat freemason..freemason main lagu apa?

Saudara..freemason adalah pergerakan yang berkait rapat dengan dajjal,saudara tahu apa itu dajjal?

Tahu..tahu..ingat saya tak berkembang ke..Dajjal tu jin mata satu kan?saya tahu..dia nak hancurkan dunia,musnah islam..betul x...betul x?

Saudara..soalan terakhir.,Saudara pernah terfikir untuk bergerak berdakwah untuk bawa anak anak muda islam kembali ke pangkal jalan?

Hahaha..itu bukan tugas saya,lagi pun,tidak realistik la kerja dakwah ni,gaji takde,saya nak makan apa?lagi pun,dan ada ramai dah orang dakwah..tak perlu ramai ramai kan..Tapi nanti kalau saya dah bertaubat.,saya mungkin join saudara lah..tapi tak tahu lah tu..haha


Tanggungjawab siapakah untuk membawa remaja sebegini kembali ke jalan yang benar,jalan islam..Dan ada kah peluang untuk kita berjaya?tepuk dada,tanya iman :)

bulan puasa berbuat baik

asslammualaikum dan selamat petang dan selamat berpuasa kawan


korang nak tau tak?/ ada org tak puas hati dgan adib lah. hahakz adib tak ksh  pun .
aku mok ko palah bena paling jaik dari tok. aku rasa tok kurang jaik nak nang x gengster lalu ucak iban jak plh mcm tok.. aku mok ko agak aku ko ludah muka aku. kalau ko brani aku tepok tngan dgan ko hehe bermakna ko x knl aku lah ya hee..
if nya mok jaik nama aku jaik lah semua orang tauk aku bukan jeles mcm ya ko tauk x.. ko palah gia pun macam lah orang cyak apa ko fitnah ya?? ingat lah bro.. fitnah lebih besa dosa nya dari bunuh orang. aku gaok juak tapi x sebodoh ya.. orang jaik . gaok ada tempat mek orang bukan bodo kdak nya ya...
gaok x bertempat mun brani aku tunggu ko agak aku lah d cney ko ludah jak muka aku mun ko x puas hati.. hahahahkz  pls lah eboh prange kdak biak kecik ewh x ko malu lah debah dah behutan perange kdak biak jak.. so aku mok ko plh dari tok gik aku rasa x kcup malu aku hahakz aku caba ko plh dasat lagik dari tok lai laaaa... gua tunggu kutu ini pancong tempat gua. haaaa!!!

okey ya jak untuk ptg tok selamat berbuka puasa :D

Wednesday, August 3, 2011

puasa

asslammualaikum

hai blogger hai kawan-kawan blogger.
hmmm.. kita puasa dah masuk hari ke-4 dah kan?? harap korang baik belake yerr..
so aku harap kan aku full puasa tahun nie tapi rasa nyerr tak sbb aku pecah puasa 1st day tu tyme tengah hari hahakz depa tak tahan tol tyme tu kena lagi byk barang perrgghh.. kering giler lah tekak tyme tu so. depa pecah puasa ah tyme tu dgan minum air 100puls hihi tapi 3 hari aku full puasa dah hehe.. takde pecah nyerr..

okey lah depo nak p tdur dah nie sok pagi depo nak g kejo dah papai sekian unrtu hari subuh nie yerr hihi

Sunday, July 24, 2011

my elmo!

this is my sayang :DD
okey biar aku perkenlakan dia nie
nama dia azmeeda binti zaid. umur 19 thn tinggl kat rumah lah hahakz
okey aku happy sggt dgan dia nie..
dia caring loving sweet . aku sayang kat u lah! 

tadik kita orang WC skype waa aku lagi lah bertamba happy hantam dia hihi byk benar kita org salu kongsi gosip pun ada selalu hahakz sekarang famly dia sudah tauk aku dgan dia. so famly dia tak kisah janji pandai jga diri jew akiu pun sokong gak hehehe hari tu mak dia sudah view my fb lah tapi mmy dia tak add tak tauk knapa pulak.. kalau mmy dia add aku dah kompom aku ambik btul hati mamy dia dulu btul tak?? kita mst ambil hati org tua dulu bruk dapan lesen P jadi menantu perrgghh. kesitu pulak i nie hahakz
dia kata dia nak stdy kat miri agak dekat kat aku.. so namoak gaya nya tak blh laah aku kacau awek lain hihi dia kata lagi dia nak smbg kat kolej fajar tu. kalau dia smbong kat situ . kat situ byk kwn aku lah hahakz tapi takpe lah ada repoter lah  nanti kan hihi tak slh hihi so harap2 lah dia dpt stdy kat miri.. tak lah rindu2 jew nanti hihi dekat di mata dekat di hati hahakz


okey tu jew aku nak crita dgan korang pada mlm nie.. asslamualaikum dah selamat malam
selamat malam blogger..

Saturday, July 23, 2011

semalam hari kami sekawan keluar..

asslamualaikum blogger dah salam hari minggu.


ini semalam kita keluar bersama lama gak tak rasa kua sama2 kawan sekolah. hee
semalam banyak pengajaran yang kita org tiga dapat happy dah tak happy .
semalam tngah sok2 kira tiga cerita bum! bunyi kereta lantak bim perrgg.. nerves mcm babi.
hahakz kita org hanta kan bengkel buat baru yang rosak tu 3 hari siap cina tuka kata so ekot jew lah
and kira org jalan balik mcm biasa happy2 jew seamasa kita  3 pgi mall kita jumpa liyana asmie dan ibu nyerr semasa aku cakap dnga liyana Asmie . ibu dia tngok aku mcm nak makan aku hahakz so aku trus pusing belakang dgan selamber nyerrr pagi ke mohammad nadzli  and Airpee Zaa  balik hee.. . hehe
and kira org jalan2 pusing parkson melihat terlatah budak zaman sekarang hehe.dah penat jalan kita hanta  Airpee Zaa balik sebab dia pening kepala sanggt2 dah.. dah tu aku dan mohammad nadzli keluar balik
pgi marina bayy. perrggh.. kua angin tau mcm nak taufan jew rupa sampai nak terbang lah pulak hahakz
kita dua ambil gamba sebab boring lah pulak haha and tak lama tu kita bali pegi makan dekat d'dapur sambil  tengok perlawanan bola malaysia VS singapur dah tu balik lah. apa lagi kan hahakz

okey tu jew cerita aku pada perkara yang berlaku semalam.. happy dan pengajaran
asslamualaikum dan salam sejahtera blogger..

Thursday, July 21, 2011

hadir nya seseorang bernama kawan

asslamualaikum blogger.
okey pasti korang nak tahu sp dia kan?
biar aku perkenalkan nenek nie..

nama dia Nurfarahin Lai.@ Abe umur dia 16 tahun diam kat bintulu
dia nie agak friendly gak lah dan perloya lbh lah skit haha...
kalau belum tdo msh tu lah dia ckp byk2 ...
tapi best aku suka... sbb buat aku senyum mcm org gila..

okey pada pagi hari nie aku nak update tentang nenek nie lah hehe
hope korang semua happy sanggt pada hari nie. and have a good day today
yeah friends

akhir kata aku kurang kan manis dalam milo anda lbh kan manis dlm senyuman and di setiap hari =)

Tuesday, July 19, 2011

oh suka kat dia bila dia main guitar hahakz

nama dia syeera sanders . diam kat brunei. just tu jew lah aku dpt kasi tau hihi
so aku suka dia main guitar lah hahahkz kalau suka lain tu no komen lah hahakz
okey tu jew aku nak kasi tau hahakz


asslamuaikum blogger + hai blogger+hello blogger

Wednesday, July 13, 2011

cinta mukabuku

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku
Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

oh roda oh roda

asslamualaikum blogger

okey sekarang aku di tempat yang pling bawak sekali dlm roda kehidupan aku..
so aku tak sangga sanggt bena nie blh belaku pada hari ini.. bak kata org. kita mampu merancang. tapi tuhan yang menentukan segala nya. 1st aku harap benda nie aku berahir dalam satu kegembiraan tapi ia berrahir dalam satu kesedihan. aku tak dah tau nak cakap sebab hati dan jiwa rasa tak menentu sekarang.
so satu lagik aku dapat belajar satu benda baru dalam hidup lagik. benda yang bagi kita matang dalam satu perkara yang kita tak kan lupa sampai bila-bila. dalam hidup nie bukan di sekolah jew kita boleh belajar. di luar sekolah pun kita blh belajar.. berlajar apa erti nya kehidupan kita berlajar dari memory hitam .berlajar berubah dari zero to hero. dalam percintaan pun kita blh belajar sesuatu. berlajar apa erti nya cinta. berlajar erti cinta itu apa sama ada manis atau pun pahit itu cinta. ya memang cinta itu pahit kalau kita terliti itu cinta. tapi jika kita lihat dari luaran nya memang cinta itu manis indah macam surgar. tapi kita tak tau apa isi dalam nya seperti kita tak tau apa ada dalam isi tersirat dalam hati seseorang. mungkin ea bagus mungkin menyakitkan. kita kadang2 tak tau orang itu betul2 cinta kan kita atau tidak. aku adib fathi bin mansor. terlah kecewa pada seseorang.. aku ingat orang itu betul-betul sayang kan aku pada hal dia masih sayabg pada seseorang. aku terima seada nya aku terlah d buatkan sebergini. tapi itu mempuankan aku mata untuk pada satu hari kelak tak kan cintakan mahluk allah yang bernama gadis atau perempuan. sebab perempuan ini bayak membuatkan seseorang itu patah hati. aku rasa luka lama berdarah kembali seperti 2 tahun yang alu.. aku rasa berdarah dan tak dapat di sembuhkan kembali. luka tetap luka walaupun ea sembuh tapi masih meninggalakn parut kan?? jikalau ada parut tak mungkin berubah menjadi yang asalnya parut tetap parut.. so aku rasa nak pengang kembali word aku dulu. jikalau anda semua mengikuti perkembangan blog aku dulu tentu korang tau apa aku tak mau and word apa aku pengang dulu.. so korang yang sakit hati dgan aku sekarang korang boleh gelak puas2 boleh caci aku puas2 kan sebab doa korang dah di kabul kan. bagus korang doa aku mati jew kan bgus. alamak keluar dari topik lah pulak kan hehe. so hidup oh hidup ini lah perjalanan hidup kita sebagai dalam roda kehidupan masing2. so aku terlah belajar satu benda paling pahit dalam hidup aku TERIMA KASIH PADA NF. kerana mempuankan hati yang hancur dulu berulang lagi. aku simpan memory itu sebagai memory paling pahit kan.. aku harap kau bahagia. pisss...

aku penah berkata pasal roda kehidupan . so aku terlah termakan dalam kata2 aku heheh bgus. aku sekarang di tempan roda kehidupanyang paling bawah sekali di tempan yang buntu terima kasih NF sebab membuatkan aku di tempan yang buntu dah d tempan roda paling bawah sekarang....
                                             

Monday, July 4, 2011

manusia oh kehidupandi dunia

hai salam blogger sekali lagi malam yang indah tampa bintang berkelipan d udara sebab hari nak hujan. seperti  orang yang ada prolem hari ini.. bukan aku jew ada byk org di dunia ini. kita tak boleh fikir tentang masalah kita hidup kita bagaikan kita jew ada masalah di dunia.. orang lain pun ada gak.. sbb korang fikir dlm satu saat beribu masalah ada di dunia ini. kta tau 'tapi manusia mudah lupa'KALAU TAKDE PERANGAI LUPA BUKAN MANUSIA NAMA NYER okey.. aku nak cerita tentang hidup.

    HIDUP: benda yang bernyawa mengerup udara@ oxsigen betul kah ejaan aku haakz . okey hidup manusia bergitu sempurna. tiada lbh sempurna selain manusia. tapi yang sempurna itu adalah banyak masalah dan karenah  yang perlik-pelik. perangai manusia yang selalu ada pada setiap mahluk tuhan yang d cipta bernama manusia ada lah LUPA

LUPA: pula ada perangai manusia. manusia mudah lupa pada diri jika berada di atas tauk d tempat yang selesa sekali. jida manusia gembira. di situ lah nampak manusia ini lalai dlm satu aspek. seperti ada duit banyak. ada BF baru dan apa2 jew lah kalagan yang mudah lupa adalah melayu.doktor mahadir muhammad penah berkata. MELAYU MUDAH LUPA. ya memang melayu mudah lupa diri jika mereka rasakan diri mereka di atas. TAPI manusia kerna ingat.. hidup kita bagai RODA. kadang2 kita di tengah. kadang2 kita di atas. kadang2 kita di bawak sekali. manusia kalau dah berada di bawah. baru lah manusia ingat dengan tuhan. baru lah niat nak taubat.. tapi tak slh itu yang lbh baik. sbb tuhan nie maha adil.
manusia selalu mencari keredahan orang lain contoh jika seseorang itu lebah di situ lah tempat manusia selalu membuat fitnah dan mengata orang jiga orang itu lemah.. lebeh baik di doakan dari pada mencaci orang kerana hidup macam roda. mana lah tau satu hari korang d bawah blik orang itu di atas. tentu orang itu berfikir "ow dia nie lah ejek aku dulu sekarang bia pulak dia rasa" kalau lah korang tolong dia pada masa dia ssh. tiba2 korang pulak yang ssh. mungkin dia berkata "owh dia penah tolong aku. so tak salah aku tolong balik, bak kata perpatah. "harimau mati meninggalkan belangnya. manusia mati meninggalkan nama nya. .. jika jasa baik selalu di kenang orang.

okey. aku ADIB FATHI BIN MANSOR. aKu manusia tidak lari pada kesilapan dan masalah. aku manusia penuh dngan kesilapan dalam hidp bukan adib saja. korang pun penah. sebb kita ada samalah. makluk allah yang sempurna dah paling lemah. adib selalu ingat bahawa hidup kita bagai roda.adib selalu renung ke langit. melihat bintang2 yang berkelipan. tapi adib tak kesah apa orang fikir pasal adib. orang kata adib jahat. YES! adib terima. sebab yang menilai kita ada orang sekeliling. bukan diri sendiri. kita tak dpt menilai diri sendiri. yes tapi kadang2 ada bena kita buat baik orang anggap jahat! itu di nama kan dengki. kita tau sp diri kita kalau benda itu betul. betul lah korang asa jangan rendah diri mesti yakin pada diri sendiri barulah kita berjaya dlm hidup (ini ada lah untuk kita semua) jangan perduli apa orang kata .yang penting. kita rasa apa?? ^^ 
okey manusia ada lah mahluk paling sempurna dan paling lemah. kelemahan satu dari pada kelemahan manusia ada lah CINTA diri lemah kerana CINTA dari cinta ada bayak benda blh jadi pada CINTA.

CEMBURU BUTA ADA LAH DARI CINTA
DENGKI DENGAN SESEORANG KERANA CINTA
BERMUSUH SESAMA KAWAN ADA LAH KERANA CINTA
dan banyak lagi lah kerana CINTA apa saja boleh berlaku.
ada banyak masalah datangk kerana CINTA dari hati manusia
kerana CINTA manusia lemah segalanya. semua benda boleh lupa kerana cinta. LUPA DIRI PUN kerana cinta dari hati daripada seorang insan.


okey sekian untuk adib pada mlm ini. adib pun tak tau apa yang adib tulis dah hahakz :P
selamat malam pada semua. kawan2 yang nenyokong adib korang semua lah adib harap korang happy tdan tabah dlm hidup korang mogar sempurna hari mu...

Wednesday, June 22, 2011

tyme in bintulu best!!!ha



hai nie lah pengalaman best kita org p bintulu pada sabtu lepas heheh
konvoi beramai-ramai membuat kan pejalan pgi bintulu sanggat cepat dan tak merasa jaoh nyerr pgi bintulu itu hihihi dan jinhold apartment hotel sanggt menyeronok kan bilit kita orang bagai TONGKAK PECAH hahakkz hancur sanggt bilit tu smpai aku pow naik pening kepala tngok nyerrr hihihi :P harap2 bintulu kita akn bertemu lagi pada masa yang free okey ^^

okey sekian dari saya: adib fathi yeah men~